AZ wint een gestoord potje met alles erop en eraan in Groningen
i

Pro Shots

AZ wint een gestoord potje met alles erop en eraan in Groningen

Brian Vesseur • 18:26, 23-09-2018 / Laatste Update: 02:52, 07-01-2024

AZ won zondagmiddag met 2-1 op bezoek bij FC Groningen. Dat lijkt op het eerste gezicht een normale uitslag, maar de wedstrijd was allesbehalve normaal. De thuisploeg kreeg 2 rode kaarten en miste ook nog een penalty.

Björn Johnsen kopte AZ al vrij snel op voorsprong in de Euroborg. Dat doelpunt werd later weer afgekeurd door de VAR wegens buitenspel. In de 25e minuut was het Julian Chabot die de thuisploeg op voorsprong kopte. Het doelpunt van Chabot was de eerste voor Groningen in het eigen stadion dit seizoen.

Slotfase eerste helft

Toch was na het na 2 minuten alweer gelijk. Oussama Idrissi zorgde voor de gelijkmaker. Daarna vielen er even geen doelpunten meer, maar de slotfase van de eerste helft was wel knotsgek. Er kwamen in totaal 7 minuten extra tijd bij. Eerst kreeg Deyovaisio Zeefuik van Groningen een rode kaart, later miste Ritsu Doan namens Groningen een penalty.

In de tweede helft bracht Fredrik Midtsjo zijn ploeg op voorsprong, na 76 minuten voetbal. Een minuut later kreeg Ajdin Hrustic zijn 2e gele kaart bij een opstootje. Daardoor moest Groningen met 9 man verder. Toch waren die felle Noorderlingen zeker niet kansloos, ook omdat AZ maar een beetje aan het kloten was. Het leverde geen doelpunt op voor Groningen, maar wel voor de 11 man van AZ. Invaller Adam Maher scoorde de bevrijdende 3-1.