Balende Van Bommel na debuut: 'De Jong scoorde toch gewoon?'
i

ANP

Balende Van Bommel na debuut: 'De Jong scoorde toch gewoon?'

Trevor Wagener • 23:31, 04-08-2018 / Laatste Update: 22:43, 04-01-2024

PSV-trainer Mark van Bommel had zich een beter debuut als hoofdcoach van PSV gewenst, zei hij na afloop van de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal voor de camera's van FOX Sports. PSV verloor na strafschoppen van Feyenoord, nadat het 0-0 stond na 90 minuten.

"Als je een finale verliest, ben je niet blij", zei Van Bommel. "Het is altijd rot als je een prijs kan pakken en dat niet doet, simpel." Ondanks het verlies was Van Bommel best blij met het optreden van zijn team. "Met fases hebben we echt goed gespeeld. Bij balverlies veroverden we die steeds snel terug en van daaruit hebben we gevoetbald. We kwamen vaak goed tussen de linies, maar daar creëerden we weinig uit."

Brommende Van Bommel

Het spel van PSV werd flink dreigender nadat Hirving Lozano in was gevallen. "Ik ben blij dat hij goed is teruggekomen van het WK en fit is. Lozano is een extreem goede speler, er kwam veel dreiging van hem af", zei Van Bommel, die vond dat de goal van Luuk de Jong - na een duw tegen doelman Justin Bijlow van Feyenoord - ten onrechte werd afgekeurd. "Volgens mij was dat gewoon een doelpunt."