België wordt gek na gestoorde schoppen Standard en reactie Preud’homme
i

AD

België wordt gek na gestoorde schoppen Standard en reactie Preud’homme

admin • 20:34, 08-12-2019 / Laatste Update: 20:05, 04-01-2024

In België is met afschuw reageert op het optreden van Standard Luik vanmiddag. De ploeg van Michel Preud‘homme eindigde de wedstrijd tegen Moeskroen (2-2) met 9 man na 2 keiharde overtredingen. De oud-trainer van FC Twente verdedigde na afloop zijn spelers.

3 minuten na de pauze ging Paul José Mpoku op grove wijze in de fout. De middenvelder plantte de noppen wild op het scheenbeen van Benjamin van Durmen en werd er logischerwijs met rood afgestuurd. In de laatste minuut van de officiële speeltijd ging nog een Standard-speler zijn boekje te buiten. Met een vliegende tackle trapte Mehdi Carcela aanvoerder Dimitri  Mohamed van het veld. Er wordt gevreesd voor een enkelbreuk bij de speler van Moeskroen.

Daar waar Mpoku zich al excuseerde via sociale media, nam coach Michel Preud'homme het na afloop op voor zijn 2 zondaars. "Zij zijn gefrustreerd omdat ze, telkens als ze willen omschakelen, worden neergehaald. Pas na 10 keer wordt dat bestraft met geel. Als zij dan ietwat onhandig in duel gaan, krijgen ze rood. Hun frustratie komt door het feit dat hun acties telkens foutief worden afgestopt. Als je in Europa zo 2 of 3 fouten maakt, krijg je geel.”

Ophef

Dat Standard in de blessuretijd met 9 man alsnog de gelijkmaker produceerde, was na afloop niet het meest besproken onderwerp. De charges en daaropvolgende reactie van Preud’homme, die in het duel al zijn 4e gele kaart pakte na een obsceen gebaar, leidde tot onbegrip en woede in België. Volgens oud-doelman en analist Geert de Vlieger wilde Carcela bewust iemands been breken. Hij oordeelt dan ook hard: "schandalig". Journalist Bart Raes zei bij Play Sports wond zich vooral op over de woorden Preud‘homme. "Begrijp ik dit nou goed?”. Ook op social media spreken Belgische voetbalfans hun afschuw uit over het optreden van Standard.

Geert De Vlieger on Twitter

Bewust iemands been willen breken, #Carcela kan da #schandalig #moesta @sportslatenight @opVIER