Bologna verliest van Milan bij emotionele terugkeer coach Mihajlovic
i

EPA

Bologna verliest van Milan bij emotionele terugkeer coach Mihajlovic

admin • 23:56, 08-12-2019 / Laatste Update: 03:32, 06-01-2024

AC Milan heeft de uitwedstrijd bij Bologna gewonnen. Het werd vanavond 2-3 in het Stadio Renato Dall’Ara, waar iedereen vooral blij was dat coach Sinisa Mihajlovic eindelijk weer op de bank zat na zijn behandelingen tegen leukemie.

Mihajlovic had basisplaatsen ingeruimd voor verdediger Stefano Denswil en Jerdy Schouten. Voor de 22-jarige middenvelder uit Spijkenisse was het zijn 2e basisplaats in de Serie A, waarin de voormalig speler van Telstar en Excelsior ook al 3 keer was ingevallen.

Makkelijke voorsprong

AC Milan kwam na een kwartier spelen op voorsprong via Krzysztof Piatek. De 24-jarige spits uit Polen schoot vanaf 11 meter overtuigend raak voor pas zijn 4e goal van het seizoen. Vorig seizoen kwam Piatek nog tot 30 goals in 42 wedstrijden namens Genoa en AC Milan. De ploeg van coach Stefano Pioli verdubbelde de voorsprong in de 32ste minuut via de Franse linksback Theo Hernández, die afgelopen zomer voor 20 miljoen euro werd overgenomen van Real Madrid.

Toch nog spanning

Het was diezelfde Theo Hernández die in de 40ste minuut de spanning weer terugbracht door met een eigen goal voor de 1-2 te zorgen. In de eerste minuut na rust maakte Giacomo Bonaventura er alweer 1-3 van namens AC Milan, dat vervolgens op weg leek naar een zakelijke zege. Er kwam echter toch nog een spannende slotfase, nadat Bologna-spits Nicola Sansone in de 84ste minuut de 2-3 maakte uit een strafschop. Daar bleef het bij.

Stand Serie A

AC Milan klom door de overwinning naar de 10e plaats in de Serie A. Bologna staat met 4 punten minder op de 12e plaats in de Italiaanse competitie.