Carlos Aalbers: 'Bij FC Groningen meer de diepte in'
i

Pro Shots

Carlos Aalbers: 'Bij FC Groningen meer de diepte in'

admin • 08:32, 17-03-2016

Carlos Aalbers zei woensdagmiddag pijn in zijn buik te hebben voor Willem II vanwege zijn aangekondigde overstap naar FC Groningen per 1 april. Hij beseft dat hij een gat achterlaat in Tilburg. ,,Maar ik heb mijn hart gevolgd", stelde de technisch manager van de Tricolores, die bijna exact een jaar geleden in dienst trad. 

,,Dit speelt pas tien dagen. Toen werd ik gebeld door FC Groningen. Of ik interesse had in een baan als hoofd scouting. Ik ben gaan praten en we zijn eruit gekomen." Hij betwist de stelling dat hij er niet bepaald op vooruit gaat in functie. ,,Als technisch manager ben je heel breed bezig, als hoofd scouting kun je meer de diepte in."

[poules_game team="fc-groningen"]

Bellen

Het is de vraag of Aalbers zijn opvolger bij Willem II kan inwerken, want op 1 april gaat hij al bij FC Groningen aan de slag. ,,Maar als het nodig is mag degene die mijn job straks gaat doen mij altijd bellen", belooft Aalbers. Aalbers zegt al een lijstje te hebben gemaakt van mogelijke opvolgers van Jurgen Streppel als hoofdtrainer van Willem II.

Ook na 1 april zal Aalbers zich in ieder geval de rest van dit seizoen verbonden voelen met Willem II. ,,Ook al ben ik dan vertrokken, ik blijf het als mijn verantwoordelijkheid voelen dat deze club in de eredivisie blijft."