🎥 | Check de samenvatting van de derby tussen Sheffield United en Leeds United

Martijn Baars • 18:00, 27-09-2020 / Laatste Update: 21:18, 04-01-2024

Leeds United heeft een week na de 4-3 zege op Fulham opnieuw een zege geboekt in de Premier League. Het team van de Argentijnse coach Marcelo Bielsa won door een late goal van Patrick Bamford met 0-1 bij Sheffield United.

De 27-jarige Bamford, die weer de voorkeur kreeg boven Spaans international Rodrigo, maakte in de 88ste minuut de winnende goal door een voorzet van Jack Harrison bij de 2e paal af te ronden.

Derby

Naast de punten stond er ook voor de trots van de supporters veel op het spel op Bramall Lane, want Leeds en Sheffield liggen slechts 45 minuten van elkaar vandaan. Leeds United staat nu 6e in de Premier League met 6 punten na 3 duels, nadat het seizoen begonnen werd met een 4-3 nederlaag op Anfield bij titelverdediger Liverpool.

Nederlander

Leeds United werd vorig seizoen kampioen in het Championship en keerde daarmee na 16 jaar terug naar de Premier League. Pascal Struijk deed tegen Liverpool nog de hele wedstrijd mee, maar de 21-jarige verdediger (die in de jeugd van ADO en Ajax speelde) bleef net als vorige week nu de hele wedstrijd op de bank. 

Puntloos onderaan

Sheffield United, dat vorig seizoen knap 9e werd in de Premier League, staat nu puntloos onderaan.