Chelsea-talenten belangrijk bij overwinning op taai Norwich (video's)
i

Getty images

Chelsea-talenten belangrijk bij overwinning op taai Norwich (video's)

admin • 17:26, 24-08-2019 / Laatste Update: 05:20, 06-01-2024

Na een matige competitiestart heeft Chelsea eindelijk de volle buit binnen. Tegenstander Norwich City deed lang mee in de strijd, maar na een goede 2e helft kwam het allemaal goed voor de ploeg van Frank Lampard. Opvallend is dat de jonge talenten als Tammy Abraham en Mason Mount daarin een belangrijke rol speelden.

Chelsea ging als een vuurpijl van start. Na 2 minuten stond het al 0-1. Het was de 1e Chelsea-goal van Tammy Abraham, die de bal uit een voorzet in 1 keer in de hoek poeierde.

Snelle gelijkmaker

Lang kon Abraham niet van die goal genieten, want niet veel later stond het alweer 1-1. In de 6e minuut was het linksbuiten Todd Cantwell die op aangeven van Teemu Pukki binnenwerkte.

Die Pukki scoort ze trouwens vaker zelf. Sterker nog, de 29-jarige Fin is de 1e Premier-League speler die in zijn 1e 2 wedstrijden 4 keer scoorde. Vandaag zou hij ook een 5e van het seizoen maken.

Gruwelijke treffer Mount

Dat gebeurde niet voordat Norwich weer op achterstand zou koen. Na 17 minuten mikte Mason Mount de bal na een lekkere combinatie heerlijk in de verre hoek. Voor de 20-jarige Mount, die 2 seizoenen geleden indruk maakte bij Vitesse, is het zijn 2e goal in de Premier League. Vorige week scoorde hij tegen Leicester het openingsdoelpunt. Aan het einde van de wedstrijd viel Mount uit met een voetblessure.

Goals, goals, goals

Het duurde tot de 30 minuut voordat Pukki zijn doelpuntje op kwam halen, waardoor de ploegen na een heerlijke 1e helft met 2-2 aan de thee gingen.

Abraham!

Maar historisch gezien doet Chelsea het nooit slecht tegen promovendi. Vandaag zou het dan ook niet in de problemen komen. Tammy Abraham scoorde voor de 2e keer. Dit keer streepte hij de bal van buiten de 16 tegen de touwen. De bal was zo hard en precies, dat het voor Norwich keeper Krul telkens geen houden aan was.

1e overwinning

Daarmee wint Chelsea in de 3e wedstrijd van het seizoen pas voor het eerst. Eerder ging het mis bij Manchester United (4-0) en tegen Leicester (1-1).