Chelsea wint door late goal, Fulham eindelijk van de nul af
i

Getty Images

Chelsea wint door late goal, Fulham eindelijk van de nul af

admin • 21:27, 26-08-2018 / Laatste Update: 21:45, 08-01-2024

Marcos Alonso heeft Chelsea behoed voor het eerste puntenverlies in de Premier League. Zijn schot werd 3 minuten voor tijd door DeAndre Yedlin in het doel van Newcastle United gewerkt (1-2). Alonso had ook al de penalty versierd waaruit de eerste Chelsea-goal viel.

Chelsea domineerde vrijwel de hele wedstrijd, maar kwam tegen het compact verdedigende Newcastle nauwelijks tot uitgespeelde kansen. In de 2e helft was nota bene verdediger Antonio Rüdiger het dichtste bij een goal door van grote afstand verwoestend op de lat te schieten.

Hazard weer belangrijk

Even later bezweek de thuisclub dan toch. Hazard mocht aanleggen vanaf 11 meter nadat Marcos Alonso van de bal werd gegleden door Fabian Schär. De Zwitserse verdediger tackelde op de bal, maar nam ook Alonso mee. Hazard schoot vervolgens onberispelijk raak.

Hectische slotfase

Chelsea leek zo na 3 competitieduels de maximale score te houden, maar kreeg 7 minuten voor tijd toch nog de gelijkmaker om de oren. Joselu verraste David Luis bij de eerste paal en kopte heel knap de 1-1 achter Kepa. De arbitrage zag daarvoor wel een elleboogstoot van aangever DeAndre Yedlin tegen Olivier Giroud over het hoofd. Yedlin werd uiteindelijk toch nog de schlemiel door de bal in de absolute slotfase in zijn eigen doel te werken.

Steady aan kop

De ploeg van Maurizio Sarri nestelt zich dankzij de derde competitiezege met Liverpool en het verrassende Watford aan kop. Morgen kan ook Tottenham Hotspur op gelijke hoogte komen als het de kraker met Manchester United wint.