City wint met hangen en wurgen en met hulp van de VAR van Sheffield
i

ANP

City wint met hangen en wurgen en met hulp van de VAR van Sheffield

admin • 21:50, 29-12-2019 / Laatste Update: 10:27, 05-01-2024

Manchester City heeft met moeite de laatste wedstrijd van 2019 gewonnen. Het won met 2-0 van Sheffield United, waardoor het de pijnlijke nederlaag tegen Wolves een klein beetje wegspoelt.

In de 1e helft wilde City te graag, waardoor het spel niet lekker uit de verf kwam. Sheffield - dit seizoen met een 8e plek de verrassing van de Premier League - leek op voorsprong te komen na een klein half uur, maar de VAR greep weer eens in. Nadat er met een telescoop werd gekeken, bleek het nipt buitenspel te zijn.

Lees ook: Dit is dé oplossing voor al het VAR-gezeik!

In de 2e helft was het wél raak, maar dit keer voor de thuisploeg. Sergio Agüero opende de score door de bal heerlijk in de kruising te jagen, na een pass van Kevin de Bruyne. De goal werd nog gecheckt door de VAR (het zal eens niet), maar dit keer ging de treffer wél door.

Tien minuten voor tijd werd het ook nog 2-0. Mahrez gaf de bal aan De Bruyne, die de bal handig in de korte hoek schoot.

Stand Premier League

Door de zege blijft de ploeg van Pep Guardiola nog een klein beetje in het spoor van Liverpool. De Reds wonnen eerder vandaag van Wolves, waardoor het gat 14 punten blijft. Leicester City staat nog steeds 2e en heeft 13 punten achterstand op de ploeg die dan eindelijk de Premier League lijkt te winnen.