Contractloos XI: van deze spelers werd het contract (voor) 1 april opgezegd
i

Soccrates Images

Contractloos XI: van deze spelers werd het contract (voor) 1 april opgezegd

Brian Vesseur • 21:51, 01-04-2020 / Laatste Update: 22:46, 05-01-2024

In de Eredivisie geldt de regel dat clubs het contract van spelers (met een aflopend contract) moeten opzeggen vóór 1 april, of het wordt automatisch met een jaar verlengd. Vaak gaan club en speler na 1 april nog om tafel om over de toekomst te praten. Hier een elftal van spelers die deze zomer clubloos (kunnen) zijn.

Warner Hahn verdedigt de goal. Onze goal, in ieder geval. De 27-jarige doelman stond dit seizoen 20 keer onder de lat bij sc Heerenveen. Met recht is hij dus de eerste doelman van de Friese club te noemen.

Verdediging

Achterin vinden we wat grote namen. Eric Botteghin (Feyenoord), Ron Vlaar (AZ), Ricardo van Rhijn (sc Heerenveen): jongens die op een punt in hun carrière écht goed en/of belangrijk waren. Momenteel is dat niet aan de hand en dus vinden ze zichzelf terug in dit elftal. Ook Lorenzo Burnet (FC Emmen) staat erin.

Tekst loopt door onder foto. (Soccrates Images)

Middenveld

Urby Emanuelson is in dit elftal een middenvelder, maar bij FC Utrecht is het een manusje-van-alles. Soms staat-ie centraal achterin, soms voorin en soms op het middenveld. Naast hem staan Hans Mulder (RKC Waalwijk) en Johnatan Opoku (VVV-Venlo).

Aanval

Klaas-Jan Huntelaar is geen verrassende naam in dit team. De Ajacied is al dagen in het nieuws over deze situatie. Naast hem staan Dabney dos Santos (Heracles Almelo) en Lennart Thy (PEC Zwolle). Laatstgenoemde scoorde dit seizoen 6 keer, evenals Opoku overigens.

(Soccrates Images)