Derksen: 'Makkelie schijnt homofiel te zijn en mag dat van de KNVB niet zeggen' (video)

Martijn Baars • 22:40, 02-02-2018

Oh oh, wat zegt Johan Derksen nu weer? Direct bij de opening van het programma Voetbal Inside stelt Derksen dat scheidsrechter Danny Makkelie homoseksueel is. En hij zegt het niet om te schelden maar brengt het als feit.

Derksen begint over de scheidsrechter omdat hij een wedstrijd in Saudi-Arabië gaat fluiten.

Van Marwijk

Johan Derksen begint op zijn gebruikelijke brommende manier: "Ik wil even met de deur in huis vallen. Ik heb Bert van Marwijk wel eens kwalijk genomen dat hij in een land als Saudi-Arabië ging trainen en geld ging verdienen. En ik zit vanochtend in de auto en dan hoor ik Danny Makkelie. En Danny Makkelie schijnt een homofiele scheidsrechter te zijn... En dat is helemaal niet erg hoor maar..."

Feit of roddel?

Ho ho, wat zegt hij nu, lijkt Wilfred Genee te denken: "Schijnt hij dat te zijn of is ie dat?", vraagt de presentator. Derksen: "Er wordt aangenomen dat ie homofiel is en de scheidsrechterscommissie heeft hem afgeraden om uit de kast te komen. Vanwege nare spreekkoren en dat soort dingen."

Onbegrijpelijk

Derksen vind het onbegrijpelijk dat de scheidsrechter trots is dat hij een wedstrijd in Saudi-Arabië gaat fluiten: "Weet je wat ik opgezocht heb? Dat homofielen in Saudi-Arabië vogelvrij zijn. Er zijn er 2 onthoofd. Dan begrijp ik niet dat een jongen die homofiel is, in zo'n land gaat fluiten. Om dat dan stiekem te doen van 'ik ben geen homofiel'. Ik vind het niet solidair naar andere homofielen. Ik vind het onbegrijpelijk en ook dat de KNVB dat toestaat."

Zoals wel vaker zullen ook deze uitspraken van Johan Derksen ongetwijfeld een staartje gaan krijgen...