Van Dijk is z'n huis kwijt na vast contract Solskjaer
i

BSR Agency

Van Dijk is z'n huis kwijt na vast contract Solskjaer

admin • 11:25, 29-03-2019 / Laatste Update: 11:21, 12-12-2023

Onlangs grapte Ole Gunnar Solskjaer al dat Oranje-captain Virgil van Dijk zijn huis zou moeten verlaten als hij de nieuwe manager van Manchester United zou worden. Dat scenario lijkt zich inderdaad te gaan voltrekken, nu de Noorse oud-spits donderdag een 3-jarig contract heeft getekend bij de Engelse recordkampioen.

Solskjaer verhuurde zijn dikke villa in Alderley Edge aan Van Dijk na zijn transfer van Southampton naar Liverpool. De 46-jarige Noor kocht het onderkomen in zijn tijd als speler van Manchester United en wilde het eigenlijk van de hand doen toen hij aan de slag ging als trainer van Molde FK. Omdat Solskjaer geen koper vond, besloot hij het huis te verhuren. Daarop hapte Van Dijk eind 2017 toe.

Toen Manchester United eerder dit seizoen José Mourinho op straat zette, besloot de club Solskjaer in te vliegen als interim-manager. Solskjaer besloot de huurovereenkomst met Van Dijk te respecteren en woont sindsdien in het Lowry Hotel in Manchester. Nu hij een vast contract bij United heeft getekend, is Solskjaer volgens Manchester Evening News van plan om komende zomer met zijn gezin terug te keren naar zijn oorspronkelijke huis.

Voor Van Dijk, die met Liverpool nog in de race is voor de landstitel en de Champions League, lijkt er niets anders op te zitten dan de zoektocht naar een nieuw stulpje te starten.