Dit is hét Team van het Decennium volgens Sportnieuws.nl
i

Beeldbewerking Sportnieuws.nl

Dit is hét Team van het Decennium volgens Sportnieuws.nl

admin • 13:15, 30-12-2019 / Laatste Update: 11:54, 07-01-2024

De afgelopen weken kon er gestemd worden op de beste spelers van de afgelopen 10 jaar. Dit is door de bezoekers van Sportnieuws.nl dan ook massaal gedaan! Hieronder staat hét Team van het Decennium.

Doelman

Op doel vinden we Gianluigi Buffon. De Italiaan speelde in de afgelopen 10 jaar voor Juventus en Paris Saint-Germain, maar is vooral bekend door zijn tijd in Turijn. Met 36% van de stemmen, is Buffon terug te vinden in het team. Buffon pakte in 10 jaar tijd 16(!) prijzen.

Verdedigers

In de verdediging vinden we 1 Nederlander. Virgil van Dijk maakte vooral de afgelopen 2 jaar faam in Liverpool, maar speelde dit decennium zelfs nog wedstrijden voor FC Groningen. Hij verdiende in 2013 een transfer naar Celtic, waarna hij in Engeland speelde voor Southampton en Liverpool. Met laatstgenoemde won Van Dijk onder meer de Champions League in 2019. 'Big Virg' kreeg zowat driekwart van de stemmen!

Naast Van Dijk staan er 2 spelers die het afgelopen decennium in Spanje speelden. Carles Puyol, inmiddels gestopt, en Sergio Ramos. Beiden pakten met Spanje in 2010 de wereldtitel en wonnen de Champions League (Puyol 1 keer, Ramos 4 keer). Ramos kreeg met 922 (van de 1280) stemmen de meeste uitverkiezingen. Puyol moest het doen met 663 stuks. De 4e verdediger in het team is ook een wereldkampioen met een Champions League-titel. Philipp Lahm won de laatste 10 jaar met Bayern 16 prijzen, waaronder dus de CL in 2013.

Middenvelders

Op het middenveld vinden we 2 spelers terug die ondertussen niet eens meer actief zijn. Xavi Hernández en Andrea Pirlo domineerden vooral tijdens hun tijden bij FC Barcelona en Juventus het voetbal. Xavi pakte in 2010 de wereldbeker, won 2 keer de CL en pakte nog eens 13 andere prijzen met Barça. Pirlo won 5 keer achter elkaar de Serie A en nog eens 4 andere prijzen in Italië. Naast de 2 grootheden staat Andrés Iniesta, die samen met Xavi het voetbal de laatste 10 jaar domineerde.

Aanvallers

In de aanval staat nog een oud-teamgenoot van Iniesta die samen met Xavi veel won met Barcelona: Lionel Messi (88%). Messi won de afgelopen 10 jaar 5 keer de Ballon d'Or, 2 keer Europees voetballer van het jaar en een heleboel andere individuele- en clubprijzen. 1 van de beste van het decennium, waar hij vaak moest strijden met Cristiano Ronaldo (64%) die ten opzichte van Messi wel prijzen pakte met zijn land: het EK en de Nations League.

In de spits vinden we Zlatan Ibrahimović (31%). Ibra speelde het afgelopen decennium voor maar liefst 5 verschillende clubs en pakte elke keer weer een hoop prijzen. Niet voor niets dat Zlatan is opgenomen in het beste team.