Eredivisie-game: PSV wint belangrijke topper van concurrent Ajax
i

Pro Shots

Eredivisie-game: PSV wint belangrijke topper van concurrent Ajax

Bart van der Wijst • 20:23, 18-03-2016

Wie heeft hier een voorspellende gave? Dat gaan we nog zien. Ook leuk is het om te bekijken wat de algemene verwachtingen zijn van Sportnieuws-gamers. Speelronde 28 van de eredivisie staat voor de deur. Dat betekent dat we weer in de glazen bol mogen kijken. Wat denken de bezoekers van Sportnieuws van de wedstrijden?

Denk jij de eredivisiewedstrijden goed te kunnen voorspellen? Doe dan mee aan onze Eredivisie-game en maak kans op mooie prijzen! Zo wordt er elke week een tegoedbon van 50 euro verloot voor Sportdirect.com en voor de liefhebbers die over een heel seizoen willen spelen hebben we ook een game. De winnaar daarvan wint een tablet!

Dé wedstrijd waar heel voetbalminnend Nederland dit weekend naar uitkijkt is natuurlijk PSV-Ajax. Zondagmiddag om 16.45 uur trappen de nummer 1 en 2 van de eredivisie af voor een bloedstollend duel. Het eredivisieweekend trapt af in de Galgenwaard. Daar treft Utrecht het Excelsior van Alfons Groenendijk. Op zaterdag neemt Feyenoord het, zonder aanvoerder Dirk Kuyt, op tegen De Graafschap. De andere kandidaat voor plek 3 op de ranglijst, AZ, moet op bezoek bij FC Twente. Verder speelt FC Groningen in eigen huis tegen Vitesse.

Lees hier de voorbeschouwing van het aankomende eredivisie weekend.

Voorspellingen

In het Phillips Stadion kan PSV of Ajax een belangrijke stap zetten in de strijd om het kampioenschap. In Amsterdam eindigde de confrontatie tussen beide grootmachten eerder dit jaar in 1-2 voor PSV. Ajax kan echter moed putten uit de wedstrijd van vorig jaar in Eindhoven. Toen wisten de Ajacieden met 1-3 te winnen, al was de ploeg van Cocu al zo goed als kampioen. Toch denkt 48 procent dat de thuisploeg, ondanks dat ze een zware wedstrijd in de benen hebben, wint van Ajax. De ploeg van De Boer heeft het vertrouwen van 31 procent van de bezoekers, terwijl 21 procent een gelijkspel verwacht tijdens dé topper van de eredivisie.

[poules_game game="2667"]

FC Utrecht - Excelsior

Utrecht en Excelsior mogen dit eredivisieweekend openen. Dit doen zij op vrijdagavond in Stadion Galgenwaard. Het stadion waar de thuisploeg de afgelopen 2 eredivisieduels niet wist te winnen (2-2 tegen ADO en 1-2 tegen Feyenoord). De tegenstander, Excelsior, wist vorige week te winnen. Dit deed de ploeg van Alfons Groenendijk van FC Groningen. Ook de confrontatie eerder dit seizoen tegen Utrecht wisten de Rotterdammers winnend af te sluiten. Dat heeft de bezoekers van Sportnieuws echter niet overtuigd om op Excelsior te stemmen. Een percentage van 93 procent stemt namelijk op FC Utrecht als uiteindelijke winnaar, en maar 2 procent op Excelsior.

Feyenoord - De Graafschap

Het lek lijkt boven bij de Rotterdammers. Na 8 wedstrijden zonder overwinning, heeft de ploeg van Giovanni van Bronckhorst inmiddels 3 keer achter elkaar weten te winnen. Tegenstander De Graafschap bevindt zich momenteel in een rechtstreeks duel met Cambuur om de strijd tegen degradatie. De Achterhoekers wisten vorige week overtuigend te winnen van Roda JC: 3-0. Ondanks die knappe zege verwacht slechts één 20ste dat De Graafschap er met de overwinning vandoor gaat in De Kuip. Feyenoord heeft met een percentage van 86 procent daardoor meer vertrouwen van het publiek.

[poules_game game="2661"]

FC Twente - AZ

Van Feyenoord gaan we over naar de andere kandidaat voor de nummer 3 positie in de eredivisie: AZ. Zij gaan zondag op bezoek bij FC Twente, dat al 6 thuiswedstrijden ongeslagen is. Twente hoopt een verloren seizoen, vooral vanwege de vele nederlagen in de eerste seizoenshelft, nog glans te geven. De Tukkers maken nog kans voor de play-offs om Europees voetbal. De meerderheid (59 procent) heeft gestemd op een overwinning van AZ, dat eerder dit seizoen met 3-1 won van Twente. De kans dat het gelijk wordt is volgens 23 procent van de bezoekers groter, dan een overwinning van de Tukkers (18 procent).

FC Groningen - Vitesse

Beide elftallen verloren vorige week. FC Groningen werd met 1-0 teruggestuurd naar het 'Hoge Noorden' door Excelsior en Vitesse kon thuis geen vuist maken tegen Feyenoord: 0-2. Voor Vitesse is een overwinning noodzakelijk, wil men in Arnhem nog kans maken op de derde plek die recht geeft op rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal. Aan de andere kant vecht FC Groningen (11de) voor een plek bij de beste 8, wat weer recht geeft op play-off-tickets. Bijna de helft (48 procent) hoopt op een overwinning van de Arnhemmers, terwijl 36 procent een gelijkspel verwacht. 'Slechts' 16 procent denkt aan een winstpartij van FC Groningen.

[poules_game game="2665"]

Denk jij de eredivisiewedstrijden goed te kunnen voorspellen? Doe dan mee aan onze Eredivisie-game en maak kans op mooie prijzen! Zo wordt er elke week een tegoedbon van 50 euro verloot voor Sportdirect.com en voor de liefhebbers die over een heel seizoen willen spelen hebben we ook een game. De winnaar daarvan wint een tablet!