Excelsior wil punten pakken in Breda

Excelsior wil punten pakken in Breda

18:51, 08-08-2014 / Laatste Update: 10:14, 13-12-2023

BREDA (ANP) - Het gepromoveerde Excelsior hoopt zaterdagavond op bezoek bij NAC al direct punten te pakken. ,,Het is geen onoverkomelijke hindernis om daar te winnen. Ik zie kansen'', aldus trainer Marinus Dijkhuizen. ,,De groep brandt van de ambitie en is klaar om te beginnen.''

Tom van Weert start in de spits, al wilde Dijkhuizen - die Kralingen afgelopen week verbaasde met een besloten training - verder weinig kwijt over de opstelling. In elk geval mist Excelsior Ajax-huurling Bas Kuipers, die nog een schorsing uit vorig seizoen moet uitzitten. Richard Stolte is geblesseerd.

Bij NAC zijn de ogen zaterdag vooral gericht op Jelle ten Rouwelaar. De 33-jarige doelman staat voor de 205e achtereenvolgende eredivisiewedstrijd onder de lat bij de club uit Breda en vestigt daarmee een nieuw record. Met nu 18.360 minuten onder de lat passeert hij zaterdag na het eerste fluitsignaal Ruud Hesp, die tussen 1987 en 1993 bij Fortuna Sittard 204 duels op rij keepte. Ten Rouwelaar begon zijn recordreeks in augustus 2008.

NAC mist tegen Excelsior in elk geval de geschorste Gill Swerts. Het meespelen van de geblesseerden Aleksandar Damcevski en Sepp De Roover is onzeker.