Faber houdt spitspositie geheim

Faber houdt spitspositie geheim

admin • 16:57, 18-03-2016

Wie gaat Christian Santos tegen ADO Den Haag vervangen? Op die vraag gaf trainer Ernest Faber van NEC vrijdagmiddag geen antwoord. De coach heeft een waslijst aan alternatieven voor de spitspositie. Hij gaf aan dat Mihai Roman, Sam Lundholm, Jay-Roy Grot, Cihat Celkik en Mohamed Rayhi in beeld zijn, maar de coach kan in net zo goed de voorkeur geven aan Anthony Limbombe.

NEC mist Santos de komende 3 wedstrijden. De Venezolaan heeft dit seizoen al 15 keer gescoord. Dat is bijna de helft van de totale aantal doelpunten van de Nijmeegse club. ,,Dus moeten andere spelers nu opstaan”, verklaarde Faber vrijdagmiddag. ,,We hebben nog een training (zaterdag, red.) om onze keuze te bepalen.”

Kunstgras

NEC overlegt dit seizoen slechte resultaten op kunstgras (4 duels, 1 punt). De Nijmeegse selectie trainde daarentegen de hele week niet op het plastic. ,,Dat is een keuze”, stelde Faber. ,,Of je traint er niet op, of de hele week. In overleg met de spelersgroep is deze voorbereiding gekozen. Kunstgras is voor ons geen probleem. Ik hoor daar niemand over klagen. Het gaat er om scherper te zijn in de uitvoering dan in eerdere wedstrijden op die ondergrond. Iedereen kent kunstgras. Het is nu alleen zaak even een langere warming-up te doen.”

Vermoedelijke opstelling NEC: Jones; Kane, Dumic, Van Eijden, Woudenberg; Bikel, Breinburg; Appiah, Foor, Sleegers; Limbombe.

[poules_game team="nec"]