FC Twente deinst niet terug voor juridische stappen

FC Twente deinst niet terug voor juridische stappen

admin • 19:26, 02-02-2016

Als het externe onderzoek naar het handelen van (oud-)bestuursleden van FC Twente uitwijst, dat ze hun boekje te buiten zijn gegaan, zal de club niet schromen stappen te ondernemen om de schade op hen persoonlijk te verhalen.

Dat zegt de interim-directeur Onno Jacobs in Vesteproat, een schrijven aan de eigen medewerkers en de fans. ,,Maar eerst moeten de feiten op tafel komen", zegt hij. Twente verwacht in maart de resultaten van het onderzoek te hebben. Dan zal ook duidelijk worden of de licentiecommissie nog verdere stappen gaat ondernemen.

Jaarrekening

FC Twente heeft het deponeren van de jaarrekening bij de Kamer van Koophandel van het seizoen 2014/15 uitgesteld. Hiertoe is besloten omdat de voorlopige cijfers wellicht moeten worden bijgesteld, door de uitkomsten van het onderzoek. De (voorlopige) jaarcijfers zijn in december al wel gedeponeerd bij de KNVB, omdat de regels dat voorschrijven.

Vermeulen

Omdat directeur Gerald van de Belt voorlopig nog uit de running is heeft de club Geert-Pieter Vermeulen op tijdelijke basis aangesteld. Vermeulen was in het verleden onder meer lid van de licentiecommissie en had een bestuursfunctie bij Heerenveen. De gemeente Enschede heeft Bas Visee aangesteld als toezichthouder. Hij zal de komende tijd namens de gemeente toezien op de financiële situatie bij de club.