Feyenoord wil teleurstelling wegspoelen

Feyenoord wil teleurstelling wegspoelen

19:51, 08-08-2014 / Laatste Update: 09:06, 13-12-2023

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord wil de teleurstelling van de uitschakeling in de voorronde van de Champions League tegen Besiktas bij de seizoensstart tegen ADO Den Haag zondag omzetten in positieve energie. ,,Als we drie punten pakken, heeft dat absoluut een positief effect op de mentale gesteldheid van het team'', zei trainer Fred Rutten vrijdag.

Feyenoord werkte vrijdag een lichte training af zodat de spelers konden herstellen van de midweekse wedstrijd en de reis naar Istanbul. Rutten beslist pas kort voor het duel in Den Haag over de opstelling. ,,Dan heb ik een beter beeld van hoe fit iedereen is.'' Of aankopen Luke Wilkshire en Bilal Basaçikoglu meedoen is dus nog onzeker.

De geblesseerde Khalid Boulahrouz en de al langer gekwetste Rodny Lopes Cabral ontbreken in elk geval. Wesley Verhoek moest de wedstrijd tegen Besiktas laten schieten en trainde ook vrijdag nog apart van de groep.

Bij ADO Den Haag is een van de weinige dompers het feit dat de wedstrijd tegen Feyenoord het eerste thuisduel van het seizoen is. Normaal gesproken zit het stadion tegen Feyenoord bomvol, maar dat zal naar verwachting door de vakanties nu niet het geval zijn. De ploeg die deze zomer werd overgenomen door een Chinese investeerder kan wel beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Danny Bakker is er nog niet bij. Hij herstelt van een breuk in een middenvoetsbeentje in zijn rechtervoet.