Go Ahead Eagles stelt Demmers op non-actief

Go Ahead Eagles stelt Demmers op non-actief

admin • 17:25, 01-02-2016

Go Ahead Eagles heeft hoofdtrainer Dennis Demmers (40) op non-actief gesteld. De honneurs worden waargenomen door assistent-trainer Harry Decheiver. Go Ahead gaat op zoek naar een opvolger voor Demmers.

Go Ahead had zich ten doel gesteld om dit seizoen in de top 5 van de Jupiler League te eindigen, om vervolgens te proberen via de play-offs een rentree naar de eredivisie te bewerkstelligen. De ploeg bezet momenteel de 5e plaats, maar de clubleiding vreest voor een verdere val richting de grauwe middenmoot.

Koppositie weg
Go Ahead was na de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht (3-0) nog koploper van de eerste divisie, maar verloor deze positie op 20 november aan Sparta. Sindsdien kwam de formatie uit Deventer in een neerwaartse spiraal terecht.

Go Ahead behaalde slechts 7 punten uit de laatste 9 wedstrijden. Bovendien gaf het vertoonde spel geen aanknopingspunten voor betere tijden, want dat was doorgaans matig tot slecht. Het vertrouwen bij de spelers kwijnde zichtbaar weg.

Laagvliegers
Opvallend is dat de ploeg vaak averij opliep in duels met laagvliegers. Zo verloor Go Ahead van FC Oss (3-0), Fortuna Sittard (0-2), Jong PSV (1-2) en Achilles’29 (1-0) en speelde het in de Adelaarshorst gelijk tegen Helmond Sport (1-1). De toppers tegen FC Eindhoven (1-2) en FC Volendam (1-0) gingen ook verloren. De enige opstekers sinds 20 november waren de zeges op NAC (0-1) en Telstar (1-2).

Bert van Marwijk
Demmers nam op 22 maart van het vorig jaar het roer over van Foeke Booy, die toen op non-actief werd gesteld. Hij slaagde er niet in om degradatie te voorkomen. Mede op advies van Bert van Marwijk kreeg hij dit seizoen een herkansing.