Go Ahead-voorzitter vecht schorsing Manu aan met Spaans voorbeeld
i

Pro Shots

Go Ahead-voorzitter vecht schorsing Manu aan met Spaans voorbeeld

admin • 19:30, 07-02-2017 / Laatste Update: 15:39, 12-12-2023

De aanvaller van de Deventer club kreeg afgelopen zaterdag een discutabele 2e gele kaart van scheidsrechter Bjorn Kuipers, wegens een vermeende schwalbe in het uitduel met NEC. Na afloop begreep Manu ook hélemaal niets van de rode kaart.

Alcántara

De voorzitter van de Deventerse club beroept zich op het voorbeeld dat in 2012 een 2e gele kaart van FC Barcelona-speler Thiago Alcántara achteraf werd geseponeerd op basis van tv-beelden. In het duel met Real Mallorca kreeg Thiago een 2e prent van arbiter Ayza Gámez wegens vermeend hands. Tv-beelden wezen echter uit dat hij de bal niet met de hand maar met de schouder had geraakt. De Spaanse tuchtcommissie besloot daarop de 2e gele kaart te seponeren.

"De directie van de KNVB geeft aan dat ze zich houden aan de reglementen van de FIFA en de IFAB. En dat hier geen speling in is”, stelt Lugt. "Maar hoe kan het dan dat in Spanje een onterechte 2e gele kaart wél geseponeerd werd?”

Persoonsverwisseling

Koen Adriaanse, woordvoerder van de KNVB, verklaart in reactie hierop dat de KNVB het Nederlandse tuchtreglement hanteert. "Hierin staat dat een 2e gele kaart alleen geseponeerd kan worden als er sprake is van persoonsverwisseling. Dus als de kaart aan de verkeerde speler is gegeven. Daarvan is in het geval van Elvis Manu geen sprake."

Lugt: "Ik neem daar geen genoegen mee en wacht nog op een reactie van Gijs de Jong (operationeel directeur betaald voetbal), op dit specifieke voorbeeld uit Spanje. Het is overduidelijk dat ook Manu en Go Ahead onrecht is aangedaan."

[poules_game teasertext="" team="go-ahead-eagles" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2016-17" ]