Groenendijk: 'Ik loop niet weg voor mijn verantwoordelijkheid'
i

ANP

Groenendijk: 'Ik loop niet weg voor mijn verantwoordelijkheid'

admin • 16:08, 08-02-2017 / Laatste Update: 17:51, 12-12-2023

Alfons Groenendijk werd woensdagmiddag gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van ADO Den Haag. De coach weet dat het niet gemakkelijk gaat worden, maar heeft er desondanks vertrouwen in dat ADO in de Eredivisie kan blijven.

"Ik ben ervan overtuigd dat wij in de Eredivisie kunnen blijven, anders was ik hier niet geweest. Ik weet dat het niet gemakkelijk wordt, maar daar loop ik niet van weg. We zullen er heel hard aan moeten werken, en er is niet heel veel tijd. Morgen heb ik de kans me aan de groep voor te stellen, waarna zaterdag alweer een wedstrijd tegen Go Ahead wacht. Dat is direct een belangrijk duel in de strijd om lijfsbehoud'', aldus Groenendijk.

Moest iets veranderen

Volgens manager voetbalzaken Jeffrey van As is het duidelijk dat er wat moet gebeuren. "Er moet iets veranderen, daar is iedereen zich van bewust. Ook de spelers weten dat.'' De gesprekken tussen de club en Groenendijk verliepen snel. "We zijn dinsdagmiddag voor het eerst met elkaar gaan zitten, en vanochtend hebben we het papierwerk afgerond'', vertelde Van As.

Dirk Heesen

ADO wil graag Dirk Heesen toevoegen aan de technische staf, als assistent van Groenendijk. Van As vertelt dat gesprekken met de oud-speler van de club lopen, maar dat de mogelijkheden tot het aanstellen van nieuwe mensen gezien de financiële situatie van de club niet onbeperkt zijn.