Gutiérrez met Chili naar Copa América

Gutiérrez met Chili naar Copa América

15:07, 01-06-2015 / Laatste Update: 16:23, 13-12-2023

FC Twente begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen zonder Felipe Gutiérrez. De Chileense middenvelder is opgeroepen voor de Copa América, het toernooi voor Zuid-Amerikaanse landen dat volgende week in Chili van start gaat. Gutiérrez (24) miste een groot deel van dit seizoen vanwege een slepende knieblessure, opgelopen tijdens het WK van vorig jaar. De technisch begaafde middenvelder kon de laatste weken van het seizoen nog wat speelminuten maken bij FC Twente.

De Chileense bondscoach Jorge Sampaoli vond dat genoeg om Gutiérrez op te roepen voor de Copa América in eigen land. Alexis Sánchez (Arsenal) en Arturo Vidal (Juventus) zijn de sterren van de ploeg. Vidal speelt zaterdag eerst met Juventus nog de finale van de Champions League. Hij treft dan in Berlijn landgenoot Claudio Bravo, in Europese wedstrijden de reservedoelman van FC Barcelona.

Chili speelt op de Copa América in de groep tegen Ecuador, Mexico en Bolivia. De Mexicanen zijn net als Jamaica uitgenodigd om mee te doen aan het Zuid-Amerikaans kampioenschap. Gutiérrez treft in de wedstrijd tegen Mexico ploeggenoot Jesús Corona. Andrés Guardado, middenvelder van PSV, ontbreekt in de Mexicaanse selectie voor de Copa América. Bondscoach Miguel Herrera spaart Guardado net als een aantal andere basiskrachten voor de Gold Cup, het toernooi voor landen uit Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied dat in juli wordt gespeeld.

Krijg het belangrijkste en leukste sportnieuws gratis via Whatsapp op je mobiel. Lees hier hoe het werkt en uit welke 14 groepen – waaronder 8 over voetbal – je kunt kiezen.