'Hansi' Flick tekent nieuw contract bij Bayern München
i

Imago Sport

'Hansi' Flick tekent nieuw contract bij Bayern München

Bart van der Wijst • 21:05, 03-04-2020 / Laatste Update: 12:13, 08-01-2024

Bayern München heeft het contract van Hans-Dieter Flick opengebroken en verlengd tot 2023. Hansi - zoals eigenlijk de hele voetbalwereld hem kent - was al een tijdje interim-trainer van de Rekordmeister sinds het ontslag van Niko Kovac. Ajax-coach Erik ten Hag lijkt door de contractverlenging dus niet meer in beeld.

Ten Hag was tussen 2013 en 2015 werkzaam bij de club in Beieren. De oefenmeester van Ajax had destijds Bayern München II onder zijn hoede. Ten Hag werkte nauw samen met toptrainer Pep Guardiola.

Terug aan de top

Flick nam Bayern onder zijn hoede toen het wat minder ging, maar tot voor de coronacrisis draaide de club behoorlijk lekker. Bayern München deed/doet nog mee om 3 prijzen: de beker, de competitie en de Champions League. "Samen met de directie hebben we de lijnen uitgezet en ik weet zeker dat we veel zullen bereiken", aldus een blije Flick.

Ook voorzitter Karl-Heinz Rummenigge is blij met de contractverlenging. "Het team heeft grote stappen onder hem gemaakt en speelt attractief voetbal. Dat is ook aan de resultaten terug te zien. We zijn ervan overtuigd dat we met Hansi ook in de toekomst onze doelen zullen behalen."