Hoe Marco van Basten dik €10 miljoen verloor op de beurs
i

Getty Images

Hoe Marco van Basten dik €10 miljoen verloor op de beurs

admin • 18:08, 08-12-2019 / Laatste Update: 22:36, 04-01-2024

Marco van Basten heeft als voetballer een zeer succesvolle carrière achter de rug. Helaas moest hij door vele blessures op z'n 28e al een punt achter zijn loopbaan zetten. In die relatief korte periode had Van Basten toch genoeg geld bij elkaar geharkt.

Om dat geld meer waard te laten worden, ging hij met 50 miljoen gulden naar de beurs. Omgerekend is dat €23 miljoen en dat stalde hij bij ABN vermogensbeheer. Aan hen de opdracht om met die miljoenen nog meer geld te verdienen.

Aanslagen 

Dit speelt zich allemaal af in 1998. 3 jaar lang gaat het prima, maar dan wordt het 11 september 2001. Op deze heftige dag zijn de aanslagen op de Twin Towers in New York. Heel de wereld is in rep en roer, zo ook de beleggingswereld. Om het niet te ingewikkeld te maken: alle aandelen daalden sterk in waarde.

Zo ook die van Van Basten. Hij belt ABN op en die vertellen hem dat zijn vermogen een flinke klap heeft gekregen. Ze adviseren de ex-spits nog om rustig te blijven en af te wachten, maar hij weet genoeg. Hij haalt zijn geld terug. Van de €23 miljoen blijkt nog 'maar' €13 miljoen over.

Dit verhaal staat in Basta, de biografie van Van Basten. Ook te lezen bij Quote