HSV verlengt met trainer en legt felbegeerde vluchteling (17) vast
i

EPA

HSV verlengt met trainer en legt felbegeerde vluchteling (17) vast

Robert Hüsken • 13:10, 11-01-2016

HSV heeft tijdens het trainingskamp in het Turkse Belek een grote slag geslagen. De Bundesliga Dino lijkt dan na jaren van versleten trainers eindelijk de juiste oefenmeester te hebben gevonden. Althans, in tweede instantie. Bruno Labbadia werd eerder al ontslagen bij HSV, maar verlengt in zijn tweede termijn zijn contract tot 30 juli 2017. Ook contracteerde HSV de felbegeerde 17-jarige vluchteling die nog nooit bij een voetbalclub heeft gezeten.

Vorige week was de strijd losgebarsten tussen drie clubs uit de Bundesliga. Sinds zijn komst naar Duitsland, een tocht van vier weken vanuit Gambia, bleek Bakery Jatta ook voor Duitse begrippen een groot talent te zijn. In Gambia had Jatta nog nooit bij een voetbalclub gezeten. Hij voetbalde altijd alleen maar op straat met vrienden.

HSV

Nu lijkt zijn sprookje waarheid te worden. Een vluchteling uit de boze Sahara wordt voetballer bij één van de grootste clubs in Duitsland. Jatta onderging al de medische keuring en hoeft alleen nog maar zijn contract te ondertekenen. Omdat hij nog geen 18 jaar is, én een vluchteling is, mag hij nog geen officieel profcontract ondertekenen. Naar verluidt is daarover al wel onderhandeld.

Kleiner Fehler: Bakery #Jatta ist nicht mit dem @hsv in #Belek. Bruno #Labbadia hat trotzdem lobende Worte für ihn. pic.twitter.com/Q9zPkZOSz4

— BUNDESLIGA (@bundesliga_de) 8 januari 2016