Huntelaar heeft 3 opties in zijn hoofd: 'Ik sluit momenteel even niets helemaal uit'
i

Orange Pictures

Huntelaar heeft 3 opties in zijn hoofd: 'Ik sluit momenteel even niets helemaal uit'

Martijn Baars • 12:00, 30-03-2020 / Laatste Update: 15:52, 08-01-2024

Klaas-Jan Huntelaar staat op een belangrijk kruispunt in zijn carrière. Zijn contract bij Ajax loopt op 30 juni af, de club wil vooralsnog niet verlengen en hij is inmiddels al bijna 37 jaar oud. In gesprek met het AD gaat hij in op de keuzes die hij moet maken nu.

"Wanneer is het een mooi moment om te stoppen?", vraagt Huntelaar zichzelf hardop af. "Dat is dus heel lastig. Je wilt niet te vroeg stoppen, want stel dat je spijt krijgt. Je kunt maar 1 keer stoppen. Maar te laat is ook niet goed, dat je er halverwege het seizoen klaar mee bent. Het moment wil je zelf bepalen, maar kan dat wel? Veel spelers maken volgens mij iets bewust mee, waardoor ze besluiten dat het niet meer kan. Ze hebben een blessure of zijn er mentaal gewoon klaar mee. Maar dat gevoel heb ik nu ­totaal niet, integendeel zelfs."

Ajax?

Wat Ajax wil, weet de spits zelf ook nog niet. "We hadden de afspraak dat eerst alle focus op het seizoen zelf zou worden gericht, dan zouden we daarna wel verder kijken. Zo hebben we het vorig jaar ook gedaan. Volgens mij moest ik nog formeel mijn handtekening onder een nieuw contract zetten, terwijl ik gewoon al aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen was begonnen. Of Ajax verder wil, geen idee. Voor mij spoken er dus 3 opties door mijn hoofd: stoppen, door bij Ajax, of bij een andere club."

Heerenveen of het buitenland

Die andere club zou zomaar SC Heerenveen kunnen zijn, de club waar hij zijn betaald voetbal-carrière begon. Fans zijn al een petitie begonnen om de spits terug te halen. Ook een buitenlands avontuur lonkt nog. "We hebben het goed hier, de kinderen hebben ook hun sociale leven. Die stabiliteit is me nu meer waard dan het avontuur. Maar ik sluit momenteel even niets helemaal uit."

'Meehobbelen, daar pas ik voor'

Toch zegt Huntelaar niet zomaar ja tegen elk aanbod. "Voor mij is wel 1 ding helder: als ik volgend seizoen ergens speel, dan wil ik echt een uitdaging voelen, een prestatie leveren, echt van waarde zijn. Een beetje meehobbelen, daar pas ik voor. Het moet geen bezigheidstherapie worden. Zodra dat gevoel me bekruipt, is het echt voorbij."