Idioot? Vrouw Riyad Mahrez rijdt met voeten OP dashboard over de snelweg (video)

Trevor Wagener • 16:28, 24-08-2019 / Laatste Update: 16:21, 12-12-2023

Rita Mahrez, de vrouw van Manchester City-buitenspeler Riyad Mahrez, heeft zich in Engeland de woede van veel mensen op de hals gehaald. Haar rijgedrag zou volgens velen levensgevaarlijk en vol risico zijn.

De aanleiding voor de kritiek is een filmpje dat Rita zelf op haar Instagram-account plaatste. Hierop is te zien hoe zij op de Britse snelweg rijdt en hierbij doodleuk haar voeten languit op het dashboard legt.

Idioterie

Andere Insta- en weggebruikers spreken schande van haar risicovolle rijgedrag. Rodney Kumar, de woordvoerder van IAM RoadSmart, dat zich bezighoudt met verkeersveiligheid, had ook geen goed woord voor haar over.

"Rijden op deze manier is ronduit levensgevaarlijk. Dit had verkeerd af kunnen lopen. Niet alleen voor haarzelf of andere inzittenden, nee: voor iedereen." Kumar ging nog even verder. "Dit dan vervolgens op social media plaatsen maakt het alleen maar erger. Het is een slecht voorbeeld voor anderen en zo'n video is niets om trots op te zijn. Om je kapot te schamen, eerder."