Izquierdo draait het dak eraf op eigen 'Gouden Schoen-feest' (video)
i

Photo News

Izquierdo draait het dak eraf op eigen 'Gouden Schoen-feest' (video)

Bart van der Wijst • 09:56, 09-02-2017 / Laatste Update: 07:00, 08-01-2024

José Izquierdo veroverde woensdag de Gouden Schoen in België. De rappe aanvaller van Club Brugge won met overmacht voor Anderlecht-speler Lukasz Teodorczyk en teamgenoot Ruud Vormer. Het betekende voor Club Brugge de eerste Gouden Schoen sinds 2002, toen won Timmy Simmons. De prijs werd goed gevierd, want 'DJ' Izquierdo nam het heft in handen tijdens de afterparty

De Colombiaan, voorzien van een strak kapsel, staat in eigen land bekend als feestbeest en liet dat even zien in de AED Studios in Lint. Onder begeleiding van de echte plaatjesdraaier pompte Izquierdo 'Liquid Spirits' door de speakers van Gregory Porter. Het was een gezellig feestje, aangezien Club Brugge-oefenmeester Michel Preud'homme werd verkozen tot Trainer van het Jaar.

Goed seizoen Brugge

José Izquierdo heeft de prijs te danken zijn topprestaties tijdens de play-offs van afgelopen seizoen, toen Club Brugge kampioen werd. De Colombiaan had met 268 punten een ruime voorsprong op nummer 2 Teodorczyk (184). Ruud Vormer (87) en Hans Vanaken (67) maakten het Brugse feest compleet.