Deze knotsgekke scenario's kunnen gebeuren bij De Klassieker (video)
i

BSR/SOCCRATES

Deze knotsgekke scenario's kunnen gebeuren bij De Klassieker (video)

Bart van der Wijst • 13:12, 25-01-2019 / Laatste Update: 14:44, 07-01-2024

Voetbal is een gek spelletje. Al helemaal als er gespeeld wordt voor de eer. En eer staat zondag op het spel wanneer Feyenoord en Ajax beginnen aan De Klassieker. Eén ding is zeker: 0-0 wordt het niet. Maar er zijn genoeg gekke scenario's die kunnen gebeuren in De Kuip.

De recente weken is er voldoende gebeurd bij beide clubs, dus er valt genoeg te verwachten. Check hieronder hoe het kan lopen. Oh ja - en neem sommige scenario's vooral niet te serieus.

[poll id="1381"]

Vermeer blundert erop los

Kenneth Vermeer geeft even een dikke vinger in de richting van Giovanni van Bronckhorst en het bestuur van Feyenoord. De oud-Ajacied werd telkens opzij geschoven, eerst door Brad Jones en daarna door Justin Bijlow. Genoeg is genoeg denkt hij nu en de goalie duikt 'per ongeluk' over 2 houdbare ballen heen.

Kuip schreeuwt Feyenoord én Gio naar overwinning

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat Giovanni van Bronckhorst bezig is aan zijn laatste maanden in De Kuip. De oefenmeester vindt het na 1 landstitel, 2 bekers en 2 Johan Cruijff Schalen voldoende. Genoeg reden dus voor het publiek om massaal achter de ploeg en hun trainer te gaan staan. Feyenoord moet alle zeilen bijzetten, maar wint wel.

Eén groot schopfestijn

Vanaf minuut 1 is het schoppen geblazen. Het publiek smult ervan, maar scheidsrechter Danny Makkelie en z'n collega's kunnen het allemaal niet bijhouden. We gaan daarom ontzettend vaak naar de VAR. Iets wat het spel niet ten goede komt overigens. De blessuretijd aan iedere helft bedraagt meer dan 5 minuten en er vallen veel kaarten. Uiteindelijk wint het team met de meeste spelers op het veld.

Barça heeft geluk dat het De Jong al binnen heeft

Frenkie de Jong speelt de sterren van de hemel en krikt zijn transferwaarde nog wat verder omhoog. Opluchting klinkt uit Barcelona, waar ze de Ajacied al vast hebben gelegd. De Jong is onnavolgbaar en speelt het hele Feyenoord-middenveld kapot. Dat resulteert in een simpele overwinning voor Ajax.

Van Persie of Jørgensen met een hattrick

Het is 2012 als Feyenoord-Ajax eveneens op de laatste zondag van januari wordt gespeeld. De Rotterdammers verloren destijds de eerste wedstrijd na de winterstop, Ajax speelde gelijk. Zoals nu. Destijds stonden Novak Djokovic en Rafael Nadal in de finale van de Australian Open. Ook dat is zondag het geval. In 2012 won Feyenoord via een hattrick van John Guidetti. Welke Feyenoorder doet dat nu?

Sneeuwballengevecht!

Het gaat dit weekend nog sneeuwen waardoor er sneeuw op de tribunes ligt. De fans van Feyenoord hebben daardoor geen oog voor de wedstrijd en mikken wat ijsballen naar elkaar. Dat is overigens al eens eerder gebeurd. Hoe de wedstrijd is afgelopen, weet eigenlijk niemand.

Het wordt toch 0-0...

Een bloedeloos gelijkspel waar niemand op zat te wachten. Halverwege de 2de helft kakt iedereen, zelfs de commentator in. De wedstrijd is zo saai dat er om 19.00u zelfs geen samenvatting komt bij Studio Sport.