KNVB luistert naar overheid en werkt aan plan
i

ANP

KNVB luistert naar overheid en werkt aan plan

Brian Vesseur • 15:18, 09-05-2020 / Laatste Update: 16:14, 07-01-2024

De KNVB wil - samen met de Eredivisie en Eerste Divisie - steun van de overheid. Is goed, zegt de overheid, mits jullie met een plan komen. Daar is de Nederlandse voetbalbond nu dus mee bezig.

Alleen met een plan van aanpak is het volgens Klaas Dijkhoff (van de VVD) mogelijk om financiële steun te krijgen. Achter de schermen is de KNVB daar nu mee bezig.

De KNVB vroeg de overheid eind vorige maand per brief al om financiële hulp. "Wij luiden de noodklok over de gevolgen voor onze sector. Wij vragen u om samen met ons te zoeken naar creatieve, reële en beschikbare oplossingen voor het betaalde voetbal", schreef directeur betaald voetbal Eric Gudde in de brief.

Rutte

Premier Mark Rutte schaarde zich achter Dijkhoff door te stellen dat er een goed plan moet komen in plaats van dat er alleen om financiën wordt gevraagd. Volgens de voetbalbond bedraagt het inkomstenverlies door het afbreken van het seizoen vanwege de coronacrisis zo'n 300 miljoen euro en kan de schade zelfs oplopen tot 400 miljoen euro.