KNVB ziet geen heil in Europees overleg

KNVB ziet geen heil in Europees overleg

21:25, 01-06-2015 / Laatste Update: 10:11, 13-12-2023

De KNVB voelt er weinig meer voor rond de finale van de Champions League in Berlijn met andere Europese voetbalbonden te praten over de perikelen bij de wereldvoetbalbond FIFA.

,,Dat heeft niet zo veel zin meer'', zei KNVB-directeur Bert van Oostveen maandag na de algemene vergadering betaald voetbal in Zeist. ,,Ik zal nog contact opnemen met de UEFA om te vragen wat hun plannen zijn, maar zal daaraan toevoegen dat het wat ons betreft, gezien de verdeeldheid binnen de Europese voetbalbonden, op dit moment niet zo'n nuttige exercitie lijkt.''

De KNVB stemde afgelopen vrijdag bij de verkiezing van het voorzitterschap van FIFA niet op de zittende preses Sepp Blatter, maar op zijn uitdager, de Jordaanse prins Ali Bin Al Hussein. KNVB-voorzitter Michael van Praag rekende erop dat de meeste Europese bonden ook voor het vertrek van Blatter waren, maar achteraf is gebleken dat de eenheid binnen Europa niet zo groot is. Veel Oost-Europese landen, maar ook IJsland, Frankrijk en Spanje gaven toch hun stem aan Blatter.

Aanvankelijk toonde Van Praag zich nog strijdbaar na de herverkiezing van Blatter. De Amsterdammer was zelf ook kandidaat, maar trok zich terug om meer kans te geven aan prins Ali. Hij wilde in Berlijn in gesprek met de bonden van de UEFA om een nieuwe strategie tegen Blatter te bespreken, maar noemde het schokkend dat veel Europese bonden tegen de afspraken in stemden op Blatter. Van Praag is wel namens de KNVB in Berlijn aanwezig bij de finale.

Krijg het belangrijkste en leukste sportnieuws gratis via Whatsapp op je mobiel. Lees hier hoe het werkt en uit welke 14 groepen – waaronder 8 over voetbal – je kunt kiezen.