Kramer en Reijnen moeten bij KNVB op het matje komen

Kramer en Reijnen moeten bij KNVB op het matje komen

admin • 15:16, 20-04-2016

Michiel Kramer en Etiënne Reijnen moeten zich donderdagavond melden bij de KNVB in Zeist. De tuchtcommissie wil met het tweetal babbelen over het voorval tussen het tweetal tijdens de wedstrijd Feyenoord - Groningen. De aanklager heeft, zonder Kramer een schikkingsvoorstel te doen, de tuchtcommissie verzocht om deze zaak in behandeling te nemen, zo laat de KNVB weten.

In strafzaken is het gebruikelijk dat de KNVB een schikkingsvoorstel doet, maar dat is in dit geval niet gebeurt. De aanklager kan ervoor kiezen om een zaak direct bij de tuchtcommissie aan te dragen. Tijdens de zitting donderdagavond wordt de zaak verder inhoudelijk behandeld en zal de aanklager toelichten waarom hij de zaak zonder schikkingsvoorstel direct voorlegde aan de tuchtcommissie.

Reijnen als getuige opgeroepen

Voor de mondelinge behandeling van de zaak roept de tuchtcommissie naast Michiel Kramer van Feyenoord ook FC Groningen-speler Etiënne Reijnen als getuige op. Kramer greep Reijnen tijdens de wedstrijd zaterdagavond naar de keel. De scheidsrechter zag het incident niet, waardoor de aanklager betaald voetbal in staat was het incident te onderzoeken.

Geschiedenis

Kramer lag eerder dit seizoen al in de clinch met de aanklager na een opstootje met Ted van de Pavert in de wedstrijd tegen De Graafschap. De speler en de club gingen met succes in beroep tegen drie wedstrijden schorsing voor slaan in het gezicht van de verdediger van de Superboeren. De spits van Feyenoord werd vrijgesproken omdat het college van beroep oordeelde dat er was geduwd in het gezicht; er was geen bewijs voor de beschuldiging slaan.