Lening nog niet afgerond: salarissen bij ADO in geding

Lening nog niet afgerond: salarissen bij ADO in geding

admin • 19:00, 15-03-2016

Het personeel van ADO Den Haag houdt deze week zijn hart vast. De geldlening die de salarissen moet waarborgen tot het einde van dit seizoen, is nog altijd niet afgerond. De directie van de Haagse voetbalclub klopte aan bij een Duitse bank om 1,3 miljoen euro los te krijgen nu eigenaar Wang Hui weigert over de brug te komen met de beloofde miljoenen.

Volgens de directie van ADO Den Haag zou de Chinese grootaandeelhouder afgelopen zomer 3,7 miljoen euro extra investeren. Wang was van donderdag tot afgelopen maandag wel in Nederland om besprekingen te voeren over de impasse die is ontstaan tussen 'China' en de lokale leiding. Tot een bevredigend resultaat leidde die niet. Wang maakte geen euro over, ook niet nu ADO Den Haag definitief in de zorgcategorie I terecht dreigt te komen.

Categorie

De licentiecommissie van KNVB heeft de categorie-indeling nog niet bekendgemaakt, maar ADO moet het ergste vrezen nu de club geen sluitende begroting voor dit seizoen heeft. Overigens heeft United Vansen, met 98 procent grootaandeelhouder van ADO Den Haag, voldoende in kas. Het sportmarketingbedrijf in Peking deed een emissie, waardoor gelden zijn vrijgekomen.

[poules_game team="ado-den-haag"]

Bedrijfsplan

Wang wil echter eerst een bedrijfsplan zien en opteert voor landgenoot Zheng Lee in de directie. Het kan overigens nog maanden duren voordat voor Lee een werk- en verblijfsvergunning is geregeld. Wang prikte zondagavond uitvoerig een vorkje met Tom de Bruijn. De Haagse wethouder doet echter 'geen mededelingen' over de gesprekken. Tot ongenoegen van de partijen, die een raadsdebat willen als er niet snel helderheid wordt verschaft.