WAUW! Leverkusen wint in ongekend spektakelstuk (4-3) van Dortmund
i

ANP

WAUW! Leverkusen wint in ongekend spektakelstuk (4-3) van Dortmund

admin • 21:24, 08-02-2020 / Laatste Update: 06:26, 07-01-2024

Wauw, wauw, wauw! Een ongekend lekkere wedstrijd in de Bundesliga! Leverkusen (met Peter Bosz als trainer) en Borussia Dortmund maakten van hun onderlinge partij een topper om van te smullen. Na 45 minuten stond het al 2-2 en uiteindelijk won Bosz met maar liefst 4-3 van de Borussen.

De 1e 45 minuten waren om van te smullen. Na 20 minuten was het Kevin Volland die de score voor de thuisploeg opende. Lang duurde die 1-0 alleen niet, want 2 minuten later maakte Dortmund via Mats Hummels weer gelijk.

Emre Can!!!

Daarna kwam het hoogtepunt van de dag! Emre Can kreeg de bal en schoot van een meter of 30 wonderschoon raak. Met een fabelachtige boog vloog de bal perfect in de kruising. Die goal kun je hier zo vaak kijken als je wilt. Toch ging Dortmund niet met een 2-1 stand rusten, want het was opnieuw Volland die scoorde voor Leverkusen en Peter Bosz.

2e helft

Wie dacht dat er daarna rustig aan werd gedaan, heeft het mis. Vlak nadat Kai Havertz de paal raakte, maakte Dortmund aan de andere kant de 3-2. Guerreiro schoof de bal na een mooie aanval in de lange hoek. Vlak voor tijd was het Leon Bailey die de gelijkmaker op het scorebord zette.

Dat bleek alleen niet de eindstand, want 1 minuut later lag de bal wéér in het net! En weer was het Bayer Leverkusen die scoorde. Lars Bender tekende voor de 4-3, waardoor deze onwaarschijnlijk leuke wedstrijd toch nog een winnaar kende: het publiek.