Loting Champions League: op deze zender kijk je live naar het balletjes grabbelen
i

REUTERS

Loting Champions League: op deze zender kijk je live naar het balletjes grabbelen

Martijn Baars • 13:32, 01-10-2020 / Laatste Update: 07:55, 07-01-2024

Let op: op deze zender kijk je op donderdag 26 augustus 2021 live naar de loting van de groepsfase van de Champions League!

De Champions League-loting wordt vandaag (donderdag 1 oktober) gehouden. Ajax weet dan eindelijk tegen welke tegenstanders het loot in de groepsfase. Ajax zit bij de potindeling in pot 2 en ontloopt zo een paar zware tegenstanders. Op welke zender is de loting live op televisie te volgen en hoe laat begint het?

Op welke zender is de loting van de Champions League?

Een blik op tvgids.nl biedt uitkomst! De loting van de groepsfase van de Champions League is live te zien op Ziggo Sport Voetbal! Heb je daar geen zin in, dan kun je online terecht op de officiële website van de UEFA, die zendt het balletjes grabbelen namelijk ook live uit via een livestream!

Hoe laat is de loting van de Champions League?

Het begint niet, zoals de afgelopen lotingen, al om 12.00 uur Nederlandse tijd. Om zoveel mogelijk kijkers te trekken op een werkdag, heeft de UEFA de live-uitzending gepland om 17.00 uur Nederlandse tijd. Waarschijnlijk krijgen we eerst een hoop gelul en worden er oud-voetballers het podium op gestuurd, voordat we echt kunnen beginnen. De uitzending op Ziggo Sport duurt tot ongeveer 18.35 uur.

Hoe werkt het ook alweer?

Ajax zit dus in pot 2 en kan dus alleen ploegen uit de 3 andere potten loten. Ajax ontloopt dus in ieder geval ploegen als Manchester City, Manchester United, Chelsea en FC Barcelona. Clubs uit hetzelfde land kunnen elkaar in de groepsfase ook niet loten. De UEFA heeft daarnaast verboden dat clubs uit Oekraïne en Rusland tegen elkaar spelen. Dit vanwege de halve oorlog die er is tussen de landen.