'Manchester United denkt na over Chinees bod op Rooney'

'Manchester United denkt na over Chinees bod op Rooney'

admin • 14:02, 18-02-2016

Twaalf jaar zijn Rooney en Manchester United al aan elkaar verbonden. Wie kent de beroemde omhaal in de derby tegen City nou niet? Rooney en United lijken aan elkaar verbonden te zijn als de paus en het Vaticaan. Maar zoals de Chinezen daar het uitzicht verpesten met hun fototoestellen lijken ze nu ook Old Trafford minder mooi te maken.

United zou namelijk nadenken over een Chinees bod op de superster. Dat meldt Manchester Evening News op haar site. Vice-chairman Ed Woodward zegt dat er momenteel al een bod ligt op de Engelsman, maar dat de club hem alleen laat gaan als er flinke schepen met Engelse ponden richting de Noord-Engelse havenstad komen.

De 30-jarige spits revalideert momenteel van een knieblessure, die hem zes weken aan de kant houdt, en zou in China een half miljoen pond per week kunnen verdienen. Omgerekend is dat ongeveer 650.000 euro. United zou alleen akkoord gaan als de club denkt dichtbij een transfer zou zijn met een waardig vervanger voor Rooney, die pas in de zomer weg zou moeten gaan.

Waardige vervanger

Rooney is namelijk de meest waardevolle speler van The Red Devils. Niet alleen in het veld, maar ook voor de merchandise van de club, waar United jaarlijks miljoenen mee binnenhaalt. Woodward beseft dat Rooney hét gezicht is van het moderne United en weet daarom dat hij een grote naam moet halen. De directeur is er nog niet in geslaagd een grote naam naar Old Trafford te halen. Eerdere deals met Ronaldo, Neymar en Gareth Bale liepen namelijk uit op niets.

Om welke Chinese club het gaat wil Woodward niet zeggen. Eerder gingen Alex Teixeira, Jackson Martinez, Ezequiel Lavezzi, Ramires, Gervinho en een hoop anderen al naar China. Rooney zou de eerste echte wereldster worden die voor het Chinese geld kiest, mocht hij gaan.