Matig FC Utrecht verspeelt punten tegen VVV
i

Pro Shots

Matig FC Utrecht verspeelt punten tegen VVV

admin • 20:56, 26-08-2018 / Laatste Update: 11:34, 05-01-2024

FC Utrecht lijkt de wil om net achter de top-3 te eindigen nog niet te kunnen realiseren. Vanmiddag werd teleurstellend gelijkgespeeld tegen VVV (1-1).

Voorin stond een matig spelend FC Utrecht machteloos, ook al kwamen in de Galgenwaard met Gyrano Kerk, Simon Makienok en Cyriel Dessers een aantal prima aanvallers in actie. Een zondagsschot van Nicolas Gavory bracht eindelijk wat vuur in de wedstrijd. De Fransman, die deze zomer overkwam uit zijn vaderland, mocht van ver buiten het strafschopgebied uithalen en scoorde daarmee een heerlijke openingstreffer.

Kerk mist dikke kans

Opmerkelijk in de eerste helft was verder de kans die Gyrano Kerk miste. De aanvaller kon van dichtbij compleet ongehinderd inschieten, maar zijn inzet werd gepakt door VVV-keeper Lars Unnerstall. De 1e speelminuten van debutant Othmane Boussaid kon het Utrecht-publiek wel erg waarderen. De middenvelder uit België heeft een reputatie als groot talent en durfde veel, maar was nog niet beslissend in zijn acties.

VVV door strafschop gelijk

Utrecht kon het veldoverwicht lang niet omzetten in grote kansen, waardoor het VVV de kans gaf om weer terug in de wedstrijd te komen. De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong kwam matig uit de kleedkamer en kreeg direct een strafschop tegen die door Tino Susic werd benut.

Seuntjens niet snel genoeg

Utrecht mocht zich daarna in de handen knijpen dat tegenstander VVV met Ralf Seuntjens over niet bepaald de snelste aanvaller van de eredivisie beschikt. Twee keer werd Seuntjens in kansrijke positie gelanceerd. Twee keer kon de aanvaller niks met de ruimte doen die hem werd geboden. Met twee wissels, Makienok voor Gustafson en Letschert voor Emanuelson probeerde Utrecht daarna terug in de wedstrijd te komen.

Opvallende invalbeurt

De invalbeurt van Simon Makienok was een opvallende. De Deen, die vorig seizoen naar Utrecht kwam maar een seizoen buitenspel stond vanwege een blessure, kopte veel ballen door en zorgde voor gevaar in de VVV-defensie. Maar hij werd ook vaak teruggefloten door scheidsrechter Danny Makkelie. En scoren lukte hem tot nu toe ook niet. Aan de andere kant werd een enorme kans door Jonathan Opoku gemist, waardoor FC Utrecht nog blij mocht zijn dat het uiteindelijk een puntje aan de middag overhield.