'Misschien is Kuyt wel een goede technisch directeur voor Feyenoord'
i

ANP

'Misschien is Kuyt wel een goede technisch directeur voor Feyenoord'

admin • 12:52, 29-03-2019 / Laatste Update: 09:47, 07-01-2024

Nu Martin van Geel weggaat bij Feyenoord ligt er een vacature open in de Kuip. Wie wordt er nu baas over het voetbalgedeelte? Rob Baan, voormalig Feyenoord-TD van 1998 tot 2003, en NOS-journalist Arno Vermeulen komen met een verrassende naam: Dirk Kuyt.

Volgens Baan had Van Geel beter nog een jaartje kunnen blijven zitten om zijn opvolger in te werken. Wie die opvolger dan moet zijn? Baan: "Ik hoor vaak dat Dirk Kuijt op termijn de gedroomde hoofdtrainer is, maar misschien heeft hij dit ook wel in zijn vingers", klinkt het bij de NOS.

Netwerk

Ook Vermeulen ziet het wel zitten in Kuyt. "De belangrijkste eigenschap van een technisch directeur lijkt mij het hebben van een netwerk of de kans om dat op te bouwen. Dan helpt het waanzinnig als je een wereldwijd bekende speler bent geweest."

Niet ingewikkeld

Dat de oud-speler van Feyenoord geen ervaring heeft, maakt volgens de heren niks uit. Vermeulen: "Als ik Feyenoord was, zou ik meer kiezen voor dynamiek dan voor iemand met ervaring. Je moet voetbal ook niet te ingewikkeld maken. Je hoeft niet 14 jaar gestudeerd te hebben aan de hogeschool voor technisch directeur om dit werk te doen."