Mogelijke huldiging Ajax weer niet op Leidseplein

Mogelijke huldiging Ajax weer niet op Leidseplein

admin • 17:59, 21-04-2016

Ajax wordt bij een mogelijk kampioenschap op 8 mei nog dezelfde avond bij de Arena in het zonnetje gezet. Vroeger werden de Amsterdammers op het Leidseplein in het centrum gehuldigd, maar na ernstige rellen doet de gemeente dat niet meer.

Voorlopig is het nog niet bekend of Ajax of PSV kampioen wordt, maar de gemeenten Amsterdam en PSV moeten er wel rekening mee houden. Een eventuele huldiging heeft nogal wat voeten in de aarde. Een terugkeer van het Leidse- of Museumplein zit er voor Ajax-fans in elk geval niet in. Het Leidse wordt sinds kort hevig verbouwd, maar het Museumplein had toch een optie kunnen zijn.

Voorbereid

De gemeente laat aan Het Parool weten: ,,We zijn al redelijk voorbereid. Ajax is de laatste 5 jaar 4 keer kampioen geworden. Toen zijn ook alle vieringen daar (op het Arenapark, red.) gehouden. Die ervaringen hebben we meegenomen. Toen waren alle partijen tevreden.”

[poules_game team="ajax"]

Zowel Ajax als PSV heeft 75 punten verzameld in 31 wedstrijden. Daardoor zal het kampioenschap pas op de laatste speeldag beslist worden. De ploeg van Frank de Boer moet dan uit naar De Graafschap in Doetinchem. Direct na de wedstrijd zou er dan gehuldigd kunnen worden, als PSV er tussentijds niet overheen gaat.