Naast Zwolle jaagt ook De Graafschap op illegale verkopers seizoenskaart

Naast Zwolle jaagt ook De Graafschap op illegale verkopers seizoenskaart

admin • 15:02, 20-04-2016

Bij De Graafschap zijn ze niet te spreken over het feit dat supporters van de Superboeren hun toegangskaarten voor de wedstrijd tegen Ajax op marktplaats hebben gezet. De wedstrijd die op zondag 8 mei op het programma staat kan zomaar eens de kampioenswedstrijd van Ajax worden, waardoor een kaartje veel geld kan opleveren.

Voor sommige kaarten is al 200 euro geboden. De Graafschap maakt zich ernstige zorgen over deze ontwikkeling omdat Ajax-fans zo terecht kunnen komen in vakken die voor de aanhang van De Graafschap bestemd zijn. In 2012 liep een thuiswedstrijd van de Superboeren tegen Feyenoord uit de hand omdat Rotterdamse fans verspreid over het hele stadion zaten. Op de tribunes ontstonden toen vechtpartijen.

Illegale activiteit

,,Wij hebben er een team opgezet dat alles probeert na te gaan'', zegt perschef Marc Teloh van De Graafschap. ,,Het doorverkopen van kaarten is een illegale activiteit omdat kaarten alleen gekocht kunnen worden als er een clubcard kan worden overlegd. Als we supporters van De Graafschap traceren die kaarten doorverkopen, blokkeren we die kaarten. Maar het is een utopie om te denken dat we ze er allemaal uitpikken. Niet alles gaat via Marktplaats, natuurlijk.''

PEC Zwolle

Bij PEC Zwolle hebben ze met het zelfde probleem te maken. Ook daar maken ze jacht op de illegale verkoop. ,,Zodra we de identiteit van de verkoper hebben achterhaald, geven we zijn naam en gegevens door aan de KNVB en wordt diens seizoen- of clubkaart geblokkeerd", zegt woordvoerder Koen te Riele tegenover Metro.

[poules_game team="de-graafschap" pool="sportnieuws/eredivisie-2015-16"]