NEC-aanvoerder Joey van den Berg geschorst na duwen arbiter Mulder: 3 duels toekijken

Trevor Wagener • 13:11, 30-03-2019 / Laatste Update: 07:13, 07-01-2024

NEC Nijmegen kan in de Keuken Kampioen Divisie de komende 3 potjes niet beschikken over captain Joey van den Berg. Dit maakten de Nijmegenaren zaterdag bekend via de officiële kanalen.

🔴 Joey van den Berg is voor drie duels geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart gisteravond tegen Jong Ajax. N.E.C. gaat niet in beroep tegen de uitspraak. https://t.co/RBqofYF1oq

— N.E.C. Nijmegen (@necnijmegen) 30 maart 2019

De aanvoerder kreeg vrijdagavond tijdens de wedstrijd tegen Jong Ajax een rode kaart van scheidsrechter Christian Mulder. Hierdoor mag hij de komende duels dus niet spelen. De club gaat niet in beroep tegen de uitspraak.

De rode kaart voor Van den Berg zorgde vrijdag voor veel discussie. In 1e instantie leek hij na een mooie tackle de bal te spelen. Arbiter Mulder zag er aleen toch een overtreding in en wilde de ervaren middenvelder een gele kaart voorhouden. Alleen: door de boze reactie van Van den Berg werd dit alsnog een rode kaart.

Pak me steeevig vast

"Op het moment dat ik fluit voor een overtreding, komt Joey overeind en pakt hij mij stevig in mijn zij vast, met de nodige agressie. Dat vind ik niet kunnen, daarom geef ik hem een rode kaart", was de uitleg van Mulder bij FOX Sports.

De arbiter bleef na afloop van de wedstrijd bij zijn besluit om te fluiten voor de actie van Van den Berg. "Als ik de beelden terugzie, zie ik dat Joey een sliding maakt en de bal speelt. Ik vond hem wel heel wild inkomen. En daarvoor heb ik gefloten."

Good old niet tegen de beloften

NEC verloor met 10 man met 1-2 van de beloften uit Amsterdam en zal Van den Berg dus in de komende wedstrijden moeten missen. Door de schorsing zal de NEC-aanvoerder de ontmoetingen met Jong AZ, Jong PSV en Helmond Sport aan zich voorbij moeten laten gaan.