Nigel Pearson verwacht kampioenschap oude club Leicester
i

GETTY

Nigel Pearson verwacht kampioenschap oude club Leicester

Bart van der Wijst • 12:09, 19-02-2016

Voormalig Leicester City-trainer Nigel Pearson gaat uit van een kampioenschap van zijn oude club. Dat zegt de oefenmeester in een interview met 'The Times'. Pearson vertelt tegen het Engelse medium dat hij het iedereen bij zijn voormalige club gunt. ,,Ze gaan winnen. Ik denk écht dat Leicester de Premier League wint."

Leicester voert momenteel de ranglijst aan in de Premier League, met Tottenham Hotspur, Arsenal en Manchester City als naaste achtervolgers. Toch is Pearson ervan overtuigd dat zijn oude club er met de titel vandoor gaat. ,,Waarom ik denk dat ze winnen?", vraagt de oefenmeester zich af in gesprek met The Times. ,,Nou, omdat ze niet worden afgeleid door de hype. Niet iedereen heeft momenteel in de gaten waar Leicester toe in staat is."

Sterke groep

,,Ze hebben écht goede spelers", zegt Pearson. ,,De vorm van Vardy dit jaar is ongelofelijk, maar als collectief is het gewoon een hele sterke groep. Het is een erg veerkrachtig team. Ze gaan dit seizoen, evenals het vorige, uitstekend om met de druk en zijn niet geïnteresseerd in wat anderen zeggen over hen. Leicester concentreert zich op zichzelf, spelen het voetbal wat het beste bij hun past en spelen met een eigen identiteit. Veel ploegen zijn ondertussen de weg kwijtgeraakt, maar Leicester niet. Zij hebben geen angst. Ik wens ze veel succes in de strijd om het kampioenschap."