Ook met 160 minuten in de benen start Van Persie 'gewoon' in de basis tegen Ajax
i

Pim Ras Fotografie

Ook met 160 minuten in de benen start Van Persie 'gewoon' in de basis tegen Ajax

admin • 17:25, 25-01-2019 / Laatste Update: 20:36, 07-01-2024

Robin van Persie heeft deze week al bijna 160 minuten in de benen, maar toch piekert trainer Giovanni van Bronckhorst er niet over om zijn aanvoerder zondag aan de kant te houden tegen Ajax. Dat zei de trainer op de persconferentie voorafgaand aan de Klassieker.

Vorige maand wist Feyenoord de ongeslagen koploper PSV in De Kuip met 2-1 te verslaan zónder Van Persie, die toen op de bank bleef. Van Bronckhorst lachte vrijdag de suggestie weg dat de routinier, ook vanwege diens fysieke gesteldheid, zondag dan wel weer reserve zal zijn.

'Lijkt me niet'

,,Zonder Robin spelen? Dat lijkt me niet’', zei de trainer. Van Persie deed zaterdag 70 minuten mee in de verloren competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle (3-1). In het gewonnen bekerduel met Fortuna Sittard blonk de 35-jarige Rotterdammer woensdag uit met twee doelpunten (4-1). Hij ging toen pas na 85 minuten naar de kant. Van Bronckhorst springt doorgaans heel voorzichtig om met de blessuregevoelige Van Persie, maar hij heeft tegen Ajax toch ‘gewoon’ weer een basisplaats voor hem in gedachten.

Blessuregevallen

Doelman Justin Bijlow en de verdedigers Tyrell Malacia en Lutsharel Geertruida zijn vanwege blessures niet inzetbaar.