Oud-eigenaar ADO Den Haag: 'Club had Haags kunnen blijven'

Oud-eigenaar ADO Den Haag: 'Club had Haags kunnen blijven'

admin • 06:55, 17-03-2016

De Chinese overname van ADO Den Haag had voorkomen kunnen worden. Voormalig eigenaar Mark van der Kallen wilde de Haagse club 'in de regio houden'. ,,Maar de gemeente Den Haag wilde niet meewerken." De oud-redder kraakt de gemeente Den Haag, maar ook de directie en rvc. ,,Ze zijn te goed van vertrouwen geweest."

De overname van ADO Den Haag door het Chinese bedrijf United Vansen was niet nodig . Mark van der Kallen had de Haagse voetbalclub voor minder geld (zo'n zes miljoen euro) 'in de regio willen houden' via een constructie met de gemeente Den Haag'. Een half jaar voor de entree van 'China' stapte de zakenman met dat plan naar het stadhuis.

Plannen

,,Het was niet ingewikkeld. Als de gemeente Den Haag een lening had verstrekt aan een stichting van zes miljoen euro en de rente was twee procent geweest dan had de club dat 120.000 euro op jaarbasis gekost. ADO Den Haag was dan in de regio gebleven," vertelt Van der Kallen.

[poules_game team="ado-den-haag"]

China

,,Het was allemaal te voorkomen geweest," stelt Van der Kallen. ,,Als directie en rvc heb je een eigen verantwoordelijkheid. Je loopt een risico als je geld uitgeeft dat er nog niet is. Ze hadden tegen Wang moeten zeggen: jeugdcomplex, stoeltjes, allemaal prima, maar er moet eerst geld op de rekening staan. Ze zijn goedgelovig geweest."