PEC laat miskoop Achahbar na 3 dramatische jaren (ook bij NEC werd hij uitgekotst) gaan
i

Soccrates Archives

PEC laat miskoop Achahbar na 3 dramatische jaren (ook bij NEC werd hij uitgekotst) gaan

Martijn Baars • 23:59, 09-07-2019 / Laatste Update: 13:15, 12-12-2023

PEC Zwolle heeft Anass Achahbar laten gaan. De spits, die eigenlijk nog een jaar onder contract stond, maakt per direct geen onderdeel meer uit van de club. Zijn contract is ontbonden en dus is de aanvaller vrij om te gaan. Dat schrijft De Stentor.

PEC trok in 2016 de knip voor Achahbar, die overkwam van Feyenoord. De club maakte van hem meteen een grootverdiener en legde hem voor 4 jaar vast. De kleine en behendige aanvaller meldde zich vervolgens met overgewicht in Zwolle, waar hij nog wel in de basis begon maar zijn plek snel kwijtraakte. In zijn 1e seizoen kwam Achahbar in 19 Eredivisie-potjes voor PEC niet tot scoren.

Fysieke achterstand

Daarna was PEC eigenlijk al klaar met de aanvaller en verhuurde hem 2 seizoenen op rij aan NEC. Ook in Nijmegen begon Achahbar slecht. Door een fysieke achterstand werd hij tussen de Nijmeegse beloften geplaatst. Toch scoorde hij nog 15 keer dat seizoen.

Ruzie

Achahbar trok de lijn een seizoen later door en was in de 1e maanden nog goed voor 7 goals, maar begin dit jaar ging het opnieuw mis. Na een flinke ruzie met trainer Jack de Gier tijdens het uitduel met FC Eindhoven werd Achahbar, net als Brahim Darri, verbannen naar Jong NEC. Hij speelde daarna nooit meer voor het eerste elftal van de Nijmeegse club in de Keuken Kampioen Divisie.