PEC Zwolle jaagt op fans die seizoenskaart verkopen aan PSV-fans

PEC Zwolle jaagt op fans die seizoenskaart verkopen aan PSV-fans

Robert Hüsken • 14:44, 20-04-2016

Het duurt nog ruim tweeënhalve week, maar nu al worden er seizoenskaarten te koop aangeboden voor de laatste speelronde in de eredivisie. Zo zijn er verschillende supporters van PEC Zwolle die via Marktplaats flink wat geld willen verdienen aan het thuisduel met PSV, dat mogelijk dan de titel kan pakken.

Bij PEC Zwolle zijn ze er niet blij mee. De afdeling ticketing jaagt op supporters die hun seizoenskaart te koop aanbieden. ,,We monitoren dergelijke handelingen op Marktplaats en andere websites waar mensen toegangskaarten kunnen verkopen en kopen”, zegt woordvoerder Koen te Riele tegenover Metro. ,,Zodra we de identiteit van de verkoper hebben achterhaald, geven we zijn naam en gegevens door aan de KNVB en wordt diens seizoen- of clubkaart geblokkeerd.”

Te Riele spreekt van een standaardprocedure. ,,Dat doen we overigens altijd, ook als het om pak ‘m beet de wedstrijd tegen Roda JC gaat. Alleen merken we dat het nu meer speelt, omdat er voor PSV iets belangrijks op het spel staat.”

De KNVB laat weten dat een seizoenskaart alleen mag worden overgedragen. Een verkoop is niet toegestaan. Mogelijk valt pas in de laatste speelronde de beslissing in de strijd om de landstitel. PSV gaat op zondag 8 mei op bezoek in Zwolle. Ajax speelt die dag in Doetinchem tegen De Graafschap.