Pim Verbeek wint Golf Cup met Oman na penalty's
i

ANP

Pim Verbeek wint Golf Cup met Oman na penalty's

admin • 10:17, 06-01-2018 / Laatste Update: 21:09, 08-01-2024

Pim Verbeek heeft met Oman de Golf Cup gewonnen. De Nederlandse trainer zag zijn ploeg in de finale in Koeweit-stad na strafschoppen winnen van de Verenigde Arabische Emiraten (5-4). Na 2 uur spelen kon nog steeds geen van beide landen een doelpunt maken.

Op het toernooi om de Golf Cup verloor Oman in de groepsfase nog van de Verenigde Arabische Emiraten, dat het hele toernooi geen enkele tegentreffer hoefde te incasseren. Toch moest de ploeg van de Italiaanse bondscoach Alberto Zaccheroni de eindzege aan de mannen van Verbeek laten.

De 61-jarige Verbeek staat sinds 2016 aan het roer in Oman. Daarvoor was de Rotterdammer in zijn lange loopbaan onder meer werkzaam bij clubs als Fortuna Sittard, Sparta en Feyenoord. Daarnaast was Verbeek bondscoach van Zuid-Korea en Australië. Met de Socceroos plaatste hij zich voor het WK in 2010.

Het is de 2de keer dat Oman de Golf Cup mee naar huis mag nemen. In 2009 was de golfstaat ook al de beste. De laatste keer, in 2014, werd het toernooi gewonnen door Qatar.