Politiek eist reactie van wethouder over financiën ADO

Politiek eist reactie van wethouder over financiën ADO

admin • 16:02, 15-03-2016

Wethouder van Den Haag Tom de Bruijn moet ADO achter de broek aan zitten, vindt de lokale politiek. Partijen willen van hem horen hoe de club ervoor staat nu eigenaar Wang Hui vertrokken is zonder een cent over te maken. "We hebben het recht op informatie."

PVV en Groep de Mos spreken van 'onaanvaardbare snaveltje toe-houding': ,,We zijn als gemeente prioriteitsaandeelhouder en eigenaar van het stadion'', schrijven PVV'er Elias van Hees en Richard de Mos dinsdagmiddag in een serie kritische raadsvragen.

'Geen verrassingen'

Zelfs coalitiepartijen reageren geïrriteerd: ,,De raad laat zich niet graag verrassen'', meldt CDA'er Cees Pluimgraaff. PvdA-raadslid Rajesh Ramnewash: ,,De zaak met Wang houdt de stad in zijn greep, dus we willen meer duidelijkheid. De mensen hebben recht op informatie, die behoefte is er ook.'' Als er geen brief komt, moet De Bruijn in het raadsdebat volgende week maar helderheid geven, vinden de partijen.

Niks bereikt

Maandag vertrok ADO-eigenaar Wang Hui na een vierdaags bezoek aan Den Haag. De gesprekken met de lokale leiding brachten geen duidelijkheid: de Chinese eigenaar stort geen euro. Wel wil hij landgenoot Zheng Lee in de lokale directie benoemen.