Prachtig eerbetoon van Go Ahead Eagles aan de 'twaalfde man'
i

Screenshot Youtube

Prachtig eerbetoon van Go Ahead Eagles aan de 'twaalfde man'

admin • 11:47, 19-03-2016

Afgelopen zomer onderstreepten de fans van Go Ahead Eagles dat zij niet voor niets de twaalfde man worden genoemd. Ondanks dat GAE degradeerde uit de Eredivisie, zijn er dit seizoen meer seizoenkaarthouders dan vorig seizoen. Deze onvoorwaardelijke steun van de fans gaat de club uit Deventer volgend seizoen met een prachtig initiatief terugbetalen.

Volgend seizoen zullen alle namen van de seizoenkaarthouders op het uitshirt van Go Ahead Eagles te zien zijn. Door dit prachtige initiatief dragen de spelers tijdens uitwedstrijden dus letterlijk de steun van de trouwe fans met zich mee. Een mooie blijk van waardering aan de 'twaalfde man'.

Volgens designer Gino Hanssens (39) was het een grote uitdaging om dit shirt voor de club te ontwerpen. Op het shirt zijn tot zo'n zesduizend namen af te drukken, vogelde Hanssens uit, ook op kleinere maten, vanaf 164. De leesbaarheid van de namen was een grote uitdaging, maar met een lettergrootte van zo'n 0,5 centimeter gaat dat lukken.

Fans De Graafschap

In 2011 konden fans van De Graafschap ook al hun naam op het shirt van de Superboeren laten zetten, maar dat was meer een wijze van sponsoring. Tegen betaling konden supporters destijds hun naam op het shirt laten drukken. Bij GA Eagles ligt dat anders. Het staat puur in het teken van de supporters die ze graag willen bedanken.

Dit doen ze onder meer ook via een samengestelde video, ook wel Komoptan The Movie. Daarin geeft GAE de passie en eenheid van de spelers, staf en supporters mooi weer.