PSV biedt Philips Stadion aan bij gemeente voor maatschappelijk nut in crisistijd
i

BSR

PSV biedt Philips Stadion aan bij gemeente voor maatschappelijk nut in crisistijd

Sjors Tanis • 08:20, 17-03-2020 / Laatste Update: 09:22, 08-01-2024

PSV heeft burgemeester John Jorritsma van de gemeente Eindhoven het aanbod gedaan om het Philips Stadion tijdens de corona-crisis in geval van nood te gebruiken voor maatschappelijk nut. Directeur Toon Gerbrands denkt dat de club de overheid ook op andere manieren zou kunnen helpen.

"De burgemeester kan altijd bellen”, zegt Gerbrands.

'Van alles mogelijk'

"Via onze marketingkanalen is bijvoorbeeld van alles mogelijk, als er nood aan de man is. We hebben anderhalf miljoen volgers en kunnen in korte tijd enorm veel mensen bereiken. Onze veiligheidsmensen en stewards hebben daarnaast grote expertise op een aantal terreinen, bijvoorbeeld op het gebied van openbare orde.”

Werktijdverkorting

Gerbrands doet zelf ook een beroep op de samenleving en zette vandaag een handtekening onder de aanvraag voor een beroep op een solidariteitsregeling. "Ja, ook wij gaan werktijdverkorting voor een belangrijk deel van ons personeel aanvragen”, zegt hij in antwoord op een vraag over specifieke wetgeving hiervoor. Via het faciliteren van werktijdverkorting wordt door de overheid voorkomen dat organisaties in een tijdelijk barre periode massaal mensen moeten ontslaan. "We doen geen beroep op de regeling omdat we armlastig zijn, zeker niet. Wel omdat deze mogelijkheid er nu eenmaal is. Een groot deel van onze organisatie en die van andere clubs staat stil. Vandaar dat ook vanuit de voetbalbranche is geadviseerd om het beroep per direct te doen. PSV is financieel kerngezond, dus de continuïteit staat absoluut niet op het spel. Dat wil ik wel graag benadrukken.”